Retkiopaskoulutus

Linturetket ovat lintuharrastuksen parasta antia. Hyvin monet retkeilevät mielellään porukassa, jolloin lintujen tunnistaminen helpottuu. Jäsenet toivovat runsaasti opastettuja retkiä. Koulutammekin nyt uusia retken vetäjiä Apukseen.

Järjestämme linturetken vetäjän koulutuksen sunnuntaina 24.3. kello 12-15. Koulutuksessa käydään läpi linturetken vetäjän perustaidot.

Koulutukseen osallistuvan ei tarvitse olla lintuammattilainen, joka tunnistaa kaikki Suomen linnut. Linturetken vetäjä voi olla ns. vertaisopas, jonka määritystaidot ovat samalla tasolla kuin osallistujienkin. Lintuja voidaan tunnistaa yhdessä ja oppiminen voi jopa olla nopeampaa. Vetäjän on kuitenkin hyvä tietää muutamia seikkoja turvallisuuskysymyksistä, ryhmän ohjaamisesta sekä lintujen tarkkailusta ryhmänä.

Jos sinua kiinnostaa lintuharrastuksen sosiaalinen puoli, retkeily muiden kanssa ja lintujen tunnistaminen, tule mukaan kurssille. Kurssi on maksuton etkä sitoudu mihinkään käymällä kurssin. Halutessasi voit kurssin jälkeen toimia retken vetäjänä yhdistyksen lintukävelyillä Apuksen alueella.

Kurssi järjestetään yhteistyössä naapuriyhdistyksemme BirdLife Kanta-Hämeen kanssa. Kurssipaikkana toimii Nurmijärven Sääksjärvellä sijaitseva Veteraanien maja (Särkilahdentie 84, 05100 Röykkä). Maja on melko lähellä Kiljavan opistoa.

Ilmoittaudu mukaan 20.3. mennessä osoitteella apus@birdlife.fi tai 0400-251389.

P.S: Koulutuksen jälkeen pidetään majalla Apuksen kevätkokous ja paikalla on myös mahdollisuus avantosaunaan klo 15-18. Uikkarit mukaan!

mikko-savelainen-opastaa.jpg