Apus ry

Apus ry on Keski- ja Pohjois-Uudenmaan lintuharrastajien
yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lintuharrastusta ja lintujen suojelua omalla alueella, Suomessa ja kansainvälisesti.

Liity jäseneksi!

Voit liittyä Apuksen jäseneksi BirdLifen liittymislomakkeella. Jäsenmaksu on 26 eur/vuosi. Liittymislahjana saat Lintuharrastus-oppaan ja BirdLifen havaintovihon.

Apuksen ekokisa

Tästä pääset Ekokisan sivulle: osallistu tai seuraa tuloksia!

Tykkää Facebookissa

Anna palautetta sivuista tai terveisiä Apukselle

BirdLife International

BirdLife International

Yhteystiedot

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus ry
Osoite: PL 109, 05801 Hyvinkää
Sähköposti: apus@birdlife.fi
Tilinumero:
FI62 1029 3006 1010 82

BirdLife Suomi ry

BirdLife Suomi

Ohje lintuharrastajille korona-epidemiassa

Koronavirusepidemiasta huolimatta kevät ja linnut saapuvat normaalisti. Nyt kannattaa nauttia luonnossa liikkumisesta ja muuttolintujen paluusta. Ekoretkeilyä kannattaa suosia ja tunnetuimpien lintupaikkojen sijasta voi etsiä uusia, vähän retkeiltyjä seutuja. Niiltä voi löytyä yllätyksiä.

Lintuhavaintoja kertyy Tiiraan (www.tiira.fi) lähes 90-prosenttisesti eniten retkeillyiltä, tunnetuilta lintupaikoilta. Kuitenkin havainnot myös vähän retkeillyiltä alueilta olisivat tärkeitä. Ehkä juuri tänä keväänä on aikaa suunnata esim. metsiin tai soille ja tallentaa havainnot myös Tiiraan! Apuksen alueella eniten retkeiltyjä alueita ovat Tuusulanjärven ympäristö, Hyvinkään Kytäjän peltoalueet ja Ridasjärvi sekä Nurmijärven Lepsämän alue. Kaikilta muilta paikoilta havaintoja tulee niukasti tai ei lainkaan.

Toivomme, että jokainen noudattaa viranomaisten antamia suosituksia ja määräyksiä, kuten ulkomaanmatkan jälkeistä karanteenia, etäisyyttä toisiin ihmisin ja yli 10 ihmisen kokoontumisrajoituksia.

Muista joka tilanteessa, että Covid-19-tauti on merkittävällä osalla sairastuneista lieväoireinen tai jopa oireeton, joten sitä saattaa levittää tietämättäänkin.

Lintutornissa ja vastaavissa paikoissa on jokaisen huolehdittava siitä, että etäisyys muihin ihmisiin on vähintään 2 metriä. Kaikkiin torneihin ei siis mahdu edes 10 ihmistä. Ole huomaavainen ja anna tilaa seuraaville tulijoille poistumalla tornista kohtuullisen ajan kuluttua.

Tartuntamahdollisuuden pienentämiseksi kiikareita ja kaukoputkia ei ole suositeltavaa lainata oman perheen ulkopuolelle.