Apus ry

Apus ry on Keski- ja Pohjois-Uudenmaan lintuharrastajien
yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lintuharrastusta ja lintujen suojelua omalla alueella, Suomessa ja kansainvälisesti.

Liity jäseneksi!

Voit liittyä Apuksen jäseneksi BirdLifen liittymislomakkeella. Jäsenmaksu on 26 eur/vuosi. Liittymislahjana saat Lintuharrastus-oppaan ja BirdLifen havaintovihon.

Apuksen ekokisa

Tästä pääset Ekokisan sivulle: osallistu tai seuraa tuloksia!

Tykkää Facebookissa

Anna palautetta sivuista tai terveisiä Apukselle

BirdLife International

BirdLife International

Yhteystiedot

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus ry
Osoite: PL 109, 05801 Hyvinkää
Sähköposti: apus@birdlife.fi
Tilinumero:
FI62 1029 3006 1010 82

BirdLife Suomi ry

BirdLife Suomi

Apuksen ylläpitämät talviruokintapaikat

Apus ylläpitää useita talviruokintapaikkoja alueellaan. Tällä hetkellä ruokintoja on neljä: Järvenpään Kaakkolassa, Tuusulassa Sarvikalliolla ja  Pyöräkalliolla lähellä Keravan rajaa sekä Hyvinkään Ridasjärvellä. Apus maksaa ruokintapisteiden kulut ja ylläpidosta vastaavat vapaaehtoiset jäsenet. Ruokintapisteet voivat toimia yleisöretkien kohteina.

Jos retkeilet ruokinnalla, kerro ihmeessä muillekin, mitä lajeja olet havainnut. Havainnot on hyvä ilmoittaa Tiiraan. Jos haluat jakaa kuvan havainnostasi käytettäväksi täällä nettisivuilla, ota yhteyttä sivujen ylläpitäjiin vaikkapa yhteydenottolomakkeen kautta, niin olemme yhteyksissä ja sovitaan, miten voit helpoiten toimittaa kuvat ja sovitaan muut yksityiskohdat.

Pyöräkallion talviruokinta, Tuusula

Apuksen ylläpitämä Pyöräkallion talviruokinta sijaitsee Tuusulan Tuomalansuon kupeessa Pyöräkallion laella, pienen kuusikon suojassa. Alueella kulkee runsaasti polkuja ja paikalle on melko helppo löytää karttaan merkittyjä pääpolkuja pitkin. Jos saavut paikalle autolla, parkkipaikkoja löytyy mm. Taikatien alusta ja Pihkaniityn pururadan kupeesta. Näiltä parkkipaikoilta on noin kilometrin matka ruokinnalle polkuja pitkin. Karttalinkki Pyöräkallion ruokintapaikalle löytyy täältä.

Metsäruokinnan peruslajistoa läpi talven ovat mm. tali-, sini-, kuusi-, hömö-, pyrstö- ja töyhtötiaiset, puukiipijä, mustarastas, närhi, hippiäinen,punatulkku, käpy- ja harmaapäätikka. Pyyn kuulee tai näkee usein lähistöllä, samoin palokärjen. Kevättalvella ruokinnalle löytävät usein myös keltasirkut ja peipot. Ruokintaa ympäröivästä metsästä on lähes vuosittain havaintoja myös valkoselkä-, pikku- ja pohjantikasta sekä varpuspöllöstä. Hyvinä käpyvuosina myös käpylinnut viihtyvät metsässä. Ruokintaa ylläpitää Noora Andersson.

Sarvikallion talviruokinta, Tuusula

Sarvikallion ruokinta löytyy heti pienemmän parkkipaikan vierestä. Sarvikalliolla kannattaa tutustua myös uuteen luontopolkuun, joka lähtee heti ruokinnan vierestä ja mutkittelee alueen metsien ja kallioiden lävitse. Karttalinkki Sarvikallion ruokinnalle löytyy täältä.

Kaakkolan talviruokinta, Järvenpää

Kaakkolan linturuokinta on helposti tavoitettavissa Joukonpolun pitkospuita myöten. Karttalinkki Kaakkolan talviruokinnalle löytyy täältä.

Ridasjärven talviruokinta, Hyvinkää

Ridasjärvelle kannattaa suunnata talvellakin, vaikka järvi olisi jäässä. Ruokinnalla voi havaita monia eri lajeja. Karttalinkki Ridasjärven talviruokinnalle löytyy täältä.