Apus ry

Apus ry on Keski- ja Pohjois-Uudenmaan lintuharrastajien
yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lintuharrastusta ja lintujen suojelua omalla alueella, Suomessa ja kansainvälisesti.

Liity jäseneksi!

Voit liittyä Apuksen jäseneksi BirdLifen liittymislomakkeella. Jäsenmaksu on 26 eur/vuosi. Liittymislahjana saat Lintuharrastus-oppaan ja BirdLifen havaintovihon.

Apuksen ekokisa

Tästä pääset Ekokisan sivulle: osallistu tai seuraa tuloksia!

Tykkää Facebookissa

Anna palautetta sivuista tai terveisiä Apukselle

BirdLife International

BirdLife International

Yhteystiedot

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus ry
Osoite: PL 109, 05801 Hyvinkää
Sähköposti: apus@birdlife.fi
Tilinumero:
FI62 1029 3006 1010 82

BirdLife Suomi ry

BirdLife Suomi

Tulevat opastetut retket ja tapahtumat 2019

Osalle retkistä ja tapahtumista ilmoittaudutaan etukäteen lomakkeella Ilmoittautuminen. Katso tarkemmin ao. retken kohdalta.

HUOM! Jos ilmoittaudut retkelle tällä lomakkeella, odota, että saat retken vetäjiltä vahvistuksen ilmoittautumisen perille menosta. Lomake ei ole aina toiminut sataprosenttisesti.
Lähiretkistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä niiden ajankohtaa Apuksen sähköisissä kanavissa, eli sähköpostilistalla, Facebookissa ja WhatsAppissa.

●        22.9. Kukkulan kuningas muutonseuranta
Leikkimielisessä kisassa seurataan porukalla syysmuuttoa kello 09-13 ja lasketaan, montako lajia isoa lintuja havaitaan eri kukkuloilta. Lue lisää tapahtuman sivulla. Mukaan voi tulla kaikentasoiset harrastajat, hyviä havaintoja!
Osallistuvat kukkulat päivitetään tänne nettisivuille ilmoittautumisten perusteella.

●        27.-29.9. Syysretki Utön saarelle
Yhdistyksen syysretki järjestetään tänä vuonna Utön saarelle Saaristomerelle. Utö on yksi Suomen kuuluisimmista lintusaarista, joka kerää vuosittain lukuisia harvinaisuuksia. Retkelle lähdetään kimppakyydeillä ja matkakulut jaetaan osallistujien kesken. Kimppakyydit sovitaan ilmoittautuneiden kesken. Saareen pääsee joko torstaina 26.9. tai perjantaina 27.9. Torstaina lähtö on Apuksen alueelta noin klo 9 aamulla ja saaressa ollaan klo 19:30. Perjantaina lähtö on puolen päivän aikaan ja Utössä ollaan klo 23. Paraisilta Utöseen kuljetaan yhteysaluksella. Paluulaiva Utöstä lähtee sunnuntaina puolen päivän aikaan ja takaisin Apuksen alueella ollaan sunnuntaina illalla.

Majoitus Utössä on 2 hengen huoneissa retkeilymajassa. Utön hotellin ja sen ravintolan palveluista ei vielä ole tietoa, omat ruoat ja eväät pitää ottaa mukaan, ellei toisin ilmoiteta. Retkeilymajassa on yhteiskeittiö. Yhteysaluksella on myös mahdollisuus ruokailla omalla kustannuksella sekä meno- että paluumatkalla. Utössä on myös peni kauppa, joka saattaa olla auki pari tuntia päivässä.

Retken hinta on 30 euroa / yö / henki + jaetut bensakulut. Hintaan kuuluu siis laivamatkat ja majoitus 2hh:ssa. Huonekaveritoiveita voi esittää.

Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen lomakkeella. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempia ohjeita retkestä lähempänä retken alkua. Huom! Retki on tarkoitettu vain Apuksen jäsenille.

Lisätiedot: mikko.savelainen@etkl.fi, puh. 040 5877 278

●        6.12. Itsenäisyyspäivän pinnaralli

Itsenäisyyspäivän pinnaralli 6.12.
Apuksen perinteinen itsenäisyyspäivän pinnaralli eli lyhyesti IP-ralli kisaillaan jälleen ensi perjantaina 6.12. IP-rallissa on tarkoitus nähdä mahdollisimman monta lintulajia kisan aikana. Ralliin voi osallistua yksin tai max 5 henkilön joukkueena joko autoillen tai ekosarjassa (liikkuminen pelkästään lihasvoimin). Kilpailualueena on koko Apuksen toimialue. Lue lisää IP-rallista täältä.


Menneet tapahtumat...

... kootaan Arkisto-sivulle