Apus ry

Apus ry on Keski- ja Pohjois-Uudenmaan lintuharrastajien
yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lintuharrastusta ja lintujen suojelua omalla alueella, Suomessa ja kansainvälisesti.

Liity jäseneksi!

Voit liittyä Apuksen jäseneksi BirdLifen liittymislomakkeella. Jäsenmaksu on 26 eur/vuosi. Liittymislahjana saat Lintuharrastus-oppaan ja BirdLifen havaintovihon.

Apuksen ekokisa

Tästä pääset Ekokisan sivulle: osallistu tai seuraa tuloksia!

Tykkää Facebookissa

Anna palautetta sivuista tai terveisiä Apukselle

BirdLife International

BirdLife International

Yhteystiedot

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus ry
Osoite: PL 109, 05801 Hyvinkää
Sähköposti: apus@birdlife.fi
Tilinumero:
FI62 1029 3006 1010 82

BirdLife Suomi ry

BirdLife Suomi

Vuoden 2022 opastetut retket ja tapahtumat

Vuoden ensimmäinen lintukävely järjestetään Myllykosken talviruokinnalle

Sunnuntaina 16.1.2022 järjestetään Liikunnallinen Lintukävely Nurmijärven Myllykosken talviruokinnalle. Lähtö on klo 9.00 yläparkkipaikalta. Reitin pituus noin 2 km. Varaudu retkelle hyvillä kengillä/nastoilla ja säähän sopivalla vaatetuksella. Reitillä on pitkospuita ja portaita, jotka voivat olla märällä kelillä liukkaita tai pakkasella jäässä. Oma optiikka mukaan ja muistetaan pitää 2m turvavälit. Laavulla on mahdollisuus grillata. Laavulla pieni lämmittely.

Lisätietoja ja Ilmoittautumiset retken vetäjälle viimeistään lauantaina 15.1.2022 numeroon 044-9732321. Max. 10 osallistujaa. Säävaraus.


Apus ry:n jäsenretki Lappiin ja Kuusamoon 2022

Apus ry tekee kesäkuun alussa jäsenretken Kuusamoon ja Lappiin. Tavoitteena on nähdä kaikki Lapin peruslajit kiirunasta pikkusirkkuun yhden viikon aikana. Lähtö la 4.6 ja paluu pe 10.6. Mukaan mahtuu 12 henkilöä.

Lähtö la 4.6 ja paluu pe 10.6. klo 21 (7pv). Matka tehdään pikku-bussilla, Retkelle otetaan mukaan 12 henkilöä. Heidän täytyy olla Apuksen jäseneniä, perusterveitä ja heillä täytyy olla voimassa oleva koronarokotetodistus.

Tavoite
Tavoitteena on tutustua Lapin lintupaikkoihin ja biotoopeihin monipuolisesti. Tavoitelajit ovat  riekko, kiiruna, muuttohaukka, kapustarinta, keräkurmitsa, punakuiri, vesipääsky, lapinsirri, jänkäsirriäinen, tunturikihu, sinirinta, sinipyrstö, lapintiainen, kuukkeli, taviokuurna, lapinsirkku ja pikkusirkku. Lisäksi myyrätilanteesta riippuen yritetään nähdä hiiri- ja suopöllöjä sekä yritetään harvinaisuuksia kuten virtavästäräkkiä ja lapinuunilintua. Mukana on joukko yleisiä ja usein todella hyvissä olosuhteissa nähtäviä Lapin lajeja. Lajimäärä on noin 80.

Opas
Oppaana toimii Mikko Savelainen, joka on ollut oppaana kolmella vastaavanlaisella, viikon mittaisella retkellä ja tuntee vähintään kohtalaisesti retkeilyalueen ja sen linnut.

Hinta
Retki maksaa 650€/osallistuja. Hinta sisältää majoituksen 2 hengen huoneessa ja majoitukseen liittyvän aamupalan (syödään joinain päivinä maastossa), bussikuljetuksen sekä opastuksen. Lounaat ja muut ruokailut jokainen kustantaa itse. Ennakkomaksu 200€ tammikuun aikana. Retki täytyy olla kokonaan maksettuna 15.4. mennessä. Järjestä pitää oikeuden mahdollisiin hinnanmuutoksiin, mikäli kustannuksissa tapahtuu järjestäjästä riippumattomia muutoksia. Näistä informoidaan osallistujia hyvissä ajoin.

Ilmoittautuminen
Retkelle otetaan mukaan vain Apuksen jäseniä ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset tammikuun aikana. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Mikko Savelainen, mikko.savelainen67@gmail.com tai 040 5877 278

Vaatimukset osallistujille
Retkellä kävellään yhteensä noin 60 kilometriä. Osittain vaativassa maastossa, joten perusterveys on oltava kunnossa. Kaikilla osallistujilla on oltava koronarokotukset kunnossa tai tauti sairastettuna. Järjestäjä edellyttää koronapassia (ja todennäköisesti myös majoittajat).

Retken ohjelma

1.päivä la 4.6. Jpää-Kuusamo. Lähtö Järvenpäästä klo 6. Lounas matkan varrella sekä pari kahvi+biotaukoa/ pysähdystä jonkun lintupaikan yhteydessä. Yöpyminen Kuusamossa, Rukatunturin kupeessa: https://www.rukasafaris.fi/fi/iisakki-village/majoitus/243-papin-talo

2. päivä su 5.6. retkeilyä Kuusamossa. Tavoitelajit: metso, lapintiainen, kuukkeli, sinipyrstö ja pikkusirkku

3. päivä ma 6.6. aamu Kuusamossa, josta siirtyminen Sodankylään Kiilopäälle. Yöpyminen Kiilopää-tunturin kuoeessa, Hotelli Niilanpäässä: https://www.kiilopaa.fi/majoitus/hotelli-niilanpaa/


4. päivä ti 7.6. Kiilopää. Päivä tunturissa (kuskilla lakisääteinen lepopäivä). Kävelypäivä noin 12 kilometriä.
Tavoitelajit: riekko, kiiruna, keräkurmitsa, sinirinta

5. päivä ke 8.6. Kiilopää-Utsjoki. Kaamasen lintupaikkojen kautta Utsjoen Piesjängä, paluu Neljän tuulen tuvan ja Inarinjärven kautta Kiilopäälle. Matkalla pysähdytään useilla hyviksi koetuilla lintupaikoilla.
Tavoitelajit: vesipääsky, jänkäsirriäinen, punakuiri, tunturikihu, lapinsirkku, taviokuurna, (virtavästäräkki jos pesii Saariselällä).

6.päivä to 9.6. Sodankylän lintukohteet mm Viiankiaapa. Tavoitelajit: muuttohaukka, jänkäsirriäinen, suokukko, liro, pikkusirkku.

7. päivä pe 10.6. Paluu kotiin. Aamulla mahdollisuus tunturiretkeilyyn lähimaastossa. Lähtö aamupalan jälkeen noin klo 10.Menneet tapahtumat...

... kootaan Arkisto-sivulle