Apus ry

Apus ry on Keski- ja Pohjois-Uudenmaan lintuharrastajien
yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lintuharrastusta ja lintujen suojelua omalla alueella, Suomessa ja kansainvälisesti.

Liity jäseneksi!

Voit liittyä Apuksen jäseneksi BirdLifen liittymislomakkeella. Jäsenmaksu on 26 eur/vuosi. Liittymislahjana saat Lintuharrastus-oppaan ja BirdLifen havaintovihon.

Apuksen ekokisa

Tästä pääset Ekokisan sivulle: osallistu tai seuraa tuloksia!

Tykkää Facebookissa

Anna palautetta sivuista tai terveisiä Apukselle

BirdLife International

BirdLife International

Yhteystiedot

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus ry
Osoite: PL 109, 05801 Hyvinkää
Sähköposti: apus@birdlife.fi
Tilinumero:
FI62 1029 3006 1010 82

BirdLife Suomi ry

BirdLife Suomi

Apuksen vuosikokoukset

2021 kokoukset

Syyskokous 2021

Yhdistyksen syyskokous järjestetään pitkästä aikaa läsnäkokouksena. Kokoukseen voi kuitenkin osallistua myös etänä. Kokoonnumme sääntömääräisten asioiden äärelle tiistaina 23.11.2021 klo 18.00 alkaen Järvenpää-talolle (Hallintokatu 4, 04400 Järvenpää).

Kokouksessa käsitellään mm. toimintasuunnitelmaa ja budjettia vuodeksi 2022, sekä valitaan yhdistyksen hallitukseen jäseniä erovuoroisten tilalle.

Kokouksen jälkeen Mikko Savelainen pitää esityksen Apuksen alueen muuttuvasta linnustosta. Kannattaa tulla paikalle!

Jos haluaisit mukaan hallitukseen, ota yhteyttä puheenjohtaja Pia Hoviin! Hänet tavoitat Apuksen meiliosoitteesta apus@birdlife.fi.

Linkki etäkokoukseen:
https://teams.live.com/meet/94850109306118

Syyskokouksen dokumentit:
Kevätkokous 2021

Yhdistyksen kevätkokous pidetään 24.3.2021 kello 18:00 alkaen Teams-etäkokouksena. Lain vaatima fyysinen kokous pidetään Louhelan setlementtitalolla, Louhelankuja 1, Järvenpää.
Kokoontumisrajoituksista (max 6 hengen tilaisuudet sallittuja) johtuen vain kokouksen toimihenkilöiden toivotaan saapuvan kokouspaikalle.
Kokouksessa valitaan yhdistykselle uusi puheenjohtaja sekä päivitetään yhdistyksen säännöt.

Sääntömääräisten asioiden jälkeen Noora Andersson kertoo talvilintulaskennoista ja Juha Honkala vesilintulaskennoista.

Tässä linkki kokoukseen:
https://tinyurl.com/v2mzvftx

Kevätkokouksen dokumentit:

Kokouksen esityslistaToimintakertomusTilinpäätös ja taseEhdotus sääntömuutokseksiÄänestys- ja vaalijärjestys

2020 kokoukset

Syyskokous 26.11.2020 klo 18:00 ETÄYHTEYKSILLÄ

Liity kokoukseen tästä linkistä

Ohjeet kokoukseen osallistumisesta:
- Kokous järjestetään Teams-ohjelmalla. Kun klikkaat ylläolevaa linkkiä, selain kysyy miten haluat liittyä kokoukseen, Teams-ohjelmalla vai selaimen kautta. Ennen klikkaamista varmista, että olet Google Chrome- tai Microsoft Edge -selaimella.
- Teams-ohjelman voi ladata omalle tietokoneelle, padille tai puhelimeen ilmaiseksi - ohjelman käyttämiseksi sinun pitää luoda Microsoft-tili omalla sähköpostiosoitteellasi.
- Nettiselaimella voit osallistua asentamatta Teams-ohjelmaa - käytä tällöin Google Chrome -selainta tai Microsoft Edge -selainta. Jos sinulla on oletuksena joku muu selain, kopioi osoite selaimen osoiteriviltä Chrome- tai Edge-selaimeen.
- Jos liityt kokoukseen selaimella, selain pyytää lupaa käyttää kameraa ja mikrofonia - salli tämä! ("Allow")
- Kokouksessa pidetään mikrofonit ja kamerat kiinni, paitsi silloin kun on oma puheenvuoro.
- Puheenvuoroa voi pyytää Teams-ohjelman kädennosto-toiminnolla tai viesti-ikkunassa tai avaamalla oman mikrofonin ja pyytämällä puheenvuoroa.
- Mahdolliset äänestykset ohjeistetaan kokouksessa.

Voit harjoitella etäyhteyttä tiistaina 24.11. kello 18:00-18:30 samalla ylläolevalla linkillä. Jos sinulla on ongelmia liittyä harjoituskokoukseen, soita 0400-251389.

Kokous pidetään etäyhteydellä, koska koronatilanne pahenee edelleen ja Uudellamaalla suositellaan maksimissaan 20 hengen yksityistilaisuuksia. Apuksen hallitus päätti, että syyskokous pidetään etäyhteyksillä. Vain kokouksen järjestäjien toivotaan saapuvan Järvenpää-talolle. Kokouksessa valitaan mm. yhdistykselle uusi puheenjohtaja sekä kaksi hallituksen jäsentä ja vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio Apuksen 40-vuotisjuhlavuodelle 2021. Ohjelmanumerona kokouksessa on Juha Honkalan esitys kehrääjä-projektista. Kokouksen esityslista löytyy täältä.Kevätkokous 25.9.2020 klo 18:30

Kevätkokous järjestettiin korona-tilanteesta johtuen ulkona, Lemmenlaakson laavulla Järvenpäässä. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat, kuten tilinpäätöksen vahvistaminen (toimintakertomus, tuloslaskelma, tase). Hallitus sai erinomaista täydennystä Pia Hovista, joka nimettiin myös yhdistyksen neljänneksi BirdLife-edustajaksi.

Ennen kokousta kuultiin harmaapäätikan viheltelyä ja hämärän laskeuduttua lehtopöllö-pariskunta naukui ilmeisesti lähtiessään yöksi liikenteeseen. Jäseniä oli paikalla 16.

Menneet kokoukset 2014-2019 löytyvät täältä.