Apus ry

Apus ry on Keski- ja Pohjois-Uudenmaan lintuharrastajien
yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lintuharrastusta ja lintujen suojelua omalla alueella, Suomessa ja kansainvälisesti.

Liity jäseneksi!

Voit liittyä Apuksen jäseneksi BirdLifen liittymislomakkeella. Jäsenmaksu on 26 eur/vuosi. Liittymislahjana saat Lintuharrastus-oppaan ja BirdLifen havaintovihon.

Apuksen ekokisa

Tästä pääset Ekokisan sivulle: osallistu tai seuraa tuloksia!

Tykkää Facebookissa

Anna palautetta sivuista tai terveisiä Apukselle

BirdLife International

BirdLife International

Yhteystiedot

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus ry
Osoite: PL 109, 05801 Hyvinkää
Sähköposti: apus@birdlife.fi
Tilinumero:
FI62 1029 3006 1010 82

BirdLife Suomi ry

BirdLife Suomi

Valkjärvi, Nurmijärvi

Valkjärvi on Sääksjärveä rehevämpi järvi, joskin laajempi kasvillisuus rajoittuu järven pohjoisosiin. Valkjärvi on kokoonsa nähden syvä järvi, joka pysyy sulana pitkälle syksyn ja talven rajamaille. Alkuvuonna 2008 järvellä oli sulaa vielä helmikuussa. Järven näkyvin pesimälintu on silkkiuikku, joita pesii lukuisia pareja.

Kesäajan vakiolintuihin kuuluvat myös kaakkurit, jotka käyvät paikalla kalassa Nuuksion pesimälammiltaan. Jo alkukeväästä järvellä on mahdollista nähdä kaakkureiden komeaa soidinta niiden oleillessa järvellä ennen pesimälampien sulamista. Toukokuun puolella järvelle pysähtyy vaihtelevia määriä pikkulokkeja, jotka viihtyvät hyönteispyynnissä järven selällä. Onnekas havainnoija voi löytää pikkulokkien seurasta myös mustatiiran. Kesäkaudella järvellä käy silloin tällöin kalassa räyskiä, usein ukkossateisen sään poutaannuttua. Järven rantalehdoissa pesii sekä pikku- että harmaapäätikkoja, ja myös valkoselkätikka on nähty järven rantamilla.

Loppusyksystä myös Valkjärvellä on mahdollista nähdä muuttomatkallaan levähtäviä arktisia vesilintuja. Muita mielenkiintoisia järvellä havaittuja lajeja ovat mm. pikku-uikku, ristisorsa, ryti- ja rastakerttunen sekä luhtakana.